Fordelene med lydisolering

Lydisolering av tak demper støy mellom etasjene i huset. Dette er det mange fordeler med enten om du har en sønn i huset som liker å øve på instrumenter, eller om du generelt har veldig lytt hus der man lett hører fottrinn i over eller underetasjen.

Denne metoden gir deg muligheten til å lage en lydhimling uten å rive ned den gamle himlingen. Metoden egner seg svært godt til rehabilitering i eksisterende bygg. Har man en del av en kjeller som ikke er i bruk, kan man isolere denne både mot kulde og lyd i samme slengen – forskjellen er ikke så stor når man først er i gang. Det hjelper også på temperaturen i rommene over.

Prinsippet for lydisolering

Når man lydisolerer dreier prinsippet seg om å bygge noe som fanger opp energien i lydbølgene i luften. Dette er for å hindre at lydbølgene sendes videre gjennom den eksisterende bygningskonstruksjonen. I disse tilfellene bruker man materialer som ikke settes i svingninger, eliminering av luftåpninger og ingen mekaniske koblinger mellom rommet og omgivelsene.

Hvordan lydisolering av tak kan gjøres

Våre medarbeidere bistår deg i jobben med lydisolering med Glava. Vi tar på oss oppdrag innen isolering i Oslo, Akershus og Østfold.